Rubriky
22/2021

Slavíme s Pardubickým pivovarem

Pardubický pivovar slaví v letošním roce významné výročí – 150 let od svého založení. I když doba setkávání příliš nepřeje, oslavy významného jubilea jsou naplánovány na léto. My se do nich však můžeme pustit už nyní. Takže: kdo má chuť na jedno pěkně chlazené?

Letošní rok je důležitým milníkem nejen pro Pardubický pivovar, ale i pro celý náš region. Slavíme renesanci, tedy 500 let od úmrtí šlechtice Viléma z Pernštejna, který se zasloužil o rozvoj kraje a mimo jiné položil také základy pivovarnictví. A byl to právě Vilém z Pernštejna, který inspiroval pardubické měšťany v roce 1871 k založení nového pivovaru. Ten se postupně proslavil nejen tradičními ležáky, ale i zajímavými pivy Kvasňák, Taxis nebo vyhlášeným klenotem, tmavým pivem Porter. Tradici i poctivé řemeslo zúročil pivovar také v mnoha degustačních soutěžích. 

Díky spojení s Pivovary Staropramen a posílení distribuční sítě je od loňského roku pardubický sortiment k dostání nejen v domácím regionu, ale již také po celé republice. K významnému výročí si také nadělil „nový kabát“ v podobě moderního loga a vizuální identity. Co ale nadále zůstává, je skvělé pivo. 

Pokud jsme vás nalákali a máte chuť „žejdlík“ z Pardubického pivovaru vyzkoušet, není problém – stačí se zúčastnit naší soutěže a mít trochu štěstí. Otázka zní: Jakou stupňovitost má zmiňované tmavé pivo Porter? Nápovědu naleznete na adrese www.pernstejn.cz. Vaše odpovědi zasílejte do 26. dubna na adresu zpravodaj@kiekert.com. Díky štědrosti Pardubického pivovaru na Vás čeká hned 13 výher v podobě dárkového balení piva Porter, přičemž tři největší šťastlivci k němu získají i originální skleničku. 

A to není vše! Víte, že Pardubický pivovar má svou prodejnu také v Přelouči na ulici Obránců Míru? Pokud tuto prodejnu navštívíte a prokážete se zaměstnaneckým průkazem, získáte na piva Taxis, Porter a Hořká 12 ze sklepa slevu 15 %. Akce trvá do konce dubna. Tak na zdraví!