Rubriky
23/2021

Operace kulový blesk

Zřejmě již vaší pozornosti neuniklo aktuální stěhování některých oddělení, a to jak v rámci přeloučského Kiekertu, tak i směrem do nedalekých Čívic. Kterých týmů se to týká a kde je nově najdeme, jsme se dnes zeptali Petra Kuchyni, generálního ředitele.

Petře, proč vlastně k těmto přesunům dochází?

Jsme rádi, že k nám přichází nové projekty, to ale znamená také neustálou potřebu další výrobní plochy. Nyní jsme se dostali do fáze, že už nestačí stěhovat pouze výrobní linky, ale musíme se dotknout i kancelářských prostor. Po kolezích z Vývoje, kteří se vloni přestěhovali do Čívic, nám tu zůstalo volné třetí patro v modré budově. To jsme během pandemie využili k rozsazení části pracovníků z řad hlavních mistrů a kolegů z logistiky. Nyní však již ohrožení pominulo a tak můžeme konečně realizovat původní plán.

Začněme tedy výrobou… 

Zde se jedná o dva prostory. Prvním z nich je výroba zámku Ford Power sliding door, která se nachází v druhém patře haly B. Tuto výrobu rozšiřujeme o nový projekt, a proto se přesunuje sousední pracoviště kvality a místnost údržby. Další potenciální výrobní prostor vznikne na druhém patře haly N, odkud se odstěhuje část týmu ME, který má na starosti Petr Arnold.

Tím se dostáváme k modré budově… 

Přesně tak. Sem se do uvolněného třetího patra přemístí zmiňovaní kolegové z haly N a dále pak z přízemí Vít Karger, šéf celé této divize, a oddělení Správy areálu pod vedením Radka Vykoukala. Do přízemí se přestěhuje místnost údržby z haly B. V přízemí tedy zůstanou odbory, oddělení LEAN a údržbářská část ME pod vedením Reinera Karrenbauera. Na hale N zůstává i nadále Petr Šteffek se svými kolegy, tedy konstruktérská část divize ME. Změny se dotknou také Čívic, kde se nám začíná úspěšně zaplňovat druhé patro. Již v květnu se tam z Přelouče přemístila část PC týmu pod vedením Martina Tobiška a brzy se tam přesunou i naši kolegové z globálního prodeje.