Rubriky
24/2021

Vážení spolupracovníci,

máme za sebou nabité září, minimálně co se týče zaměstnaneckých akcí. Rád bych Vám poděkoval za hojnou účast na třetím ročníku Kiekert Festu, kterému výborně vyšlo jak počasí, tak atmosféra. O dva týdny později náš tým skvěle zazářil na Pardubickém půlmaratonu, odkud jsme si přinesli zlatou medaili za trať 21 km a stříbrnou za 10 km. Chtěl bych tímto poděkovat nejen všem kolegům za skvělou reprezentaci firmy, ale také každému, kdo je přišel podpořit.

Petr Kuchyňa
generální ředitel

Bohužel musím konstatovat, že se nenaplnily naše předpoklady o oživení objednávek po prázdninové stagnaci. Jak jistě víte, automobilový průmysl se v současné době nachází v situaci, která tady v takovémto rozsahu ještě nikdy nebyla. Důsledky toho, kdy většina automobilek buď redukuje, nebo zcela zastavuje výrobu, se samozřejmě negativně dotýkají také Kiekertu. Ponížení objednávek se v prvé řadě projevuje poklesem výroby. Nicméně díky širokému portfoliu našich zákazníků je náš výrobní plán pořád natolik vysoký, že zajišťuje dostatek práce pro všechny kmenové operátory výroby. Neustálé změny v objednávkách pro nás představují také mnoho nadstandardních pracovních činností týkajících se hlavně oddělení nákupu a logistiky. Děkuji Vám, že i při této enormní zátěži zvládáte svoji práci na jedničku. 

V září jsme globálnímu vedení prezentovali náš první návrh rozpočtu na příští rok. Počítáme v něm s růstem výroby i výstavbou nových výrobních linek. Konkrétně se jedná o dokončení nové linky pro VW, rozšíření vyráběných variant a navýšení kapacity linky pro Ford a také výstavbu nových linek pro Daimler, BMW a Ford. Další schůzka týkající se rozpočtu bude následovat koncem října.

Poslední zářijový týden také proběhl každoroční certifikační audit. Všem děkuji za vzornou přípravu. 

Petr Kuchyňa
generální ředitel