Rubriky
25/2021

Vážení spolupracovníci,

uplynulý rok byl velice turbulentní. V prvním čtvrtletí to vypadalo, že covidová krize je za námi a automobilky se rozjely na plný plyn.

Bohužel v následujících měsících se naplno začal projevovat nedostatek čipů a dalších základních materiálů a naši zákazníci opět hromadně rušili výrobní směny. Na všechny změny jsme samozřejmě museli reagovat také my a výrobní plány jednotlivých linek se měnily ze dne na den. Ani nyní v závěru roku si moc klidu neužíváme. Objednávky nejsou ani stabilní, ani tak vysoké, jak jsme bývali zvyklí. Postupně nacházíme společně s našimi zákazníky nová řešení a předpokládáme, že se situace bude v průběhu příštího roku zlepšovat. Bohužel nízké tržby negativně dopadají na naše hospodářské výsledky a hledání dalších finančních úspor bude pokračovat i v příštím roce.

V roce 2021 jsme intenzivně automatizovali naši výrobu. Od začátku tohoto projektu jsme uvedli do provozu více než 50 automatických stanic. Je pravda, že zavádění některých stanic nebylo úplně jednoduché, ale v naprosté většině případů se realizace povedly na jedničku. Všechny získané zkušenosti dále využíváme při plánování a stavbě nových výrobních linek. 

Příští rok nás čeká rozjetí výroby na několika nových projektech LBS, ID Buzz, T6, PSLD, V710 a doplnění linek GL3 o nový projekt GL3.1. Vyhráli jsme také další objemy na projektu E-latch, takže ani příští rok se nudit určitě nebudeme.

Na závěr mi dovolte Vám všem poděkovat za vynikající práci, flexibilitu a dodržování protikoronavirových opatření. 

Přeji Vám i Vašim blízkým krásné Vánoce plné klidu a pohody.  

Petr Kuchyňa
generální ředitel