Rubriky
29/2022

Návštěva vedení Kiekertu v Přelouči

Poslední srpnové úterý se konala v naší logistické hale největší interní akce v dějinách koncernu Kiekert. Představit nové cíle a směřování firmy přijelo do přeloučského závodu nejvyšší vedení naší společnosti v čele s předsedou představenstva a výkonným ředitelem Jerôme Debreu.

Návštěvu, tvořenou globálními vedoucími a členy dozorčí a poradenské rady, čekal 30. srpna nabitý den. Ráno proběhl hodinový mítink s českým managementem, odpoledne pak jednotlivá jednání se všemi odděleními. To nejvýznamnější setkání však proběhlo v deset hodin: představitelé skupiny Kiekert promluvili z podia v naší logistické hale ke všem přítomným zaměstnancům, kterých se zde sešlo přes jedenáct set.

Hlavním řečníkem setkání byl výkonný ředitel Jerôme Debreu. Jeho úvod patřil historii a významu jak německého, tak i českého závodu. Následovalo shrnutí náročného období, ve kterém se automobilový trh i průmysl obecně nachází, a představení nastávající strategie Kiekertu.

Prvním krokem je vznik tří nových regionálních celků v globální struktuře naší společnosti, jejichž cílem je efektivnější působení na lokálních trzích a bližší spolupráce mezi místními výrobními závody, vývojovými centry a zákaznickými servisy. Vzniká tak skupina Kiekert Europe, kterou povede dosavadní vice-president pro Asii Karl Lambertz, a dále Kiekert Americas a Kiekert China. Karl Lambertz byl také uveden na pozici Managing Director of Kiekert Czech Republic, kde na tomto postu vystřídal Petra Kuchyňu.

Následně byly představeny další kroky, zaměřující se hlavně na stabilizaci a růst naší firmy. Jejich pilířem bude zvýšený důraz na kvalitu a efektivitu výroby spolu s úpravou cenové politiky. V dalších fázích pak Kiekert půjde cestou jak nových produktů, tak i rozšiřování svých zákazníků a trhů. 

Na závěr byl znovu podtržen zásadní strategický význam českého závodu a přislíben rozvoj jeho přeloučské i čívické části. Pan Debreu také zmínil třicetileté výročí našeho závodu, které oslavíme v příští roce, a projevil srdečný zájem se v rámci oslav opět setkat se všemi zaměstnanci osobně.

Video a fotografie ze setkání můžete nalézt na zpravodajonline.cz nebo na našem Facebooku.