Rubriky
29/2022

Pod taktovkou mistra Koháka

Kiekert Fest – to je tradiční velká letní párty pro všechny naše zaměstnance a jejich drahé polovičky. Letošní ročník byl opět plný zábavy, soutěží, slunce, muziky a odvážných sportovních výkonů. Na vše pak z pódia dohlížel odborník na slovo vzatý: režisér, bavič, herec a porotce Jakub Kohák.

Poslední červnová sobota byla již nějaký čas zakroužkována v mnoha firemních kalendářích. Minulé ročníky oblíbeného Kiekert Festu dopadly na jedničku; Pája Cejnar, Zdeněk Izer i Michal Kavalčík odvedli skvělou práci a laťka byla řádně vysoko. Letošní bohatý program i skvělý moderátor však neponechali nikoho na pochybách, že strávit toto odpoledne se svými kolegy byl skvělý nápad.

Počasí nás ze začátku trochu potrápilo. Přestože týdny před akcí i po ní byly plné slunce a teplíčka, termín Kiekert Festu hlásil dopředu černé mraky a silný déšť. Naštěstí se ale dobrým lidem dějí dobré věci, a tak z hrozivé předpovědi nakonec zbylo jen pár kapek na úvod a pak již nastal nádherný letní den. Letošního moderátora není třeba jistě nikomu představovat. Jakub Kohák, jeden z nejoceňovanějších českých reklamních režisérů, proslul v posledních letech hlavně jako bavič, porotce, ranní hlas Evropy 2, herec, a hlavně neřízená střela. To také potvrdil na naší akci, kde rozhodně nešel přehlédnout, a to nejen díky své téměř dvoumetrové výšce.

Celou akci odstartoval slavnostní přípitek generálního ředitele Petra Kuchyni, který z pódia poděkoval všem zaměstnancům za jejich pozitivní přístup a pracovní nasazení v uplynulých měsících, nastínil nejbližší budoucnost firmy a popřál všem přítomným příjemnou zábavu. 

Letošní Kiekert Fest se nesl ve sportovním duchu a tomu také odpovídaly atrakce, které si mohli naši zaměstnanci vyzkoušet. Na počest mistra Koháka, fotbalového nadšence i brankáře z proslulého seriálu Okresní přebor, bylo možno si vyzkoušet svou fotbalovou mušku penaltou na simulovaného brankáře, nebo si změřit rychlost svého kopu. Dále na návštěvníky čekala střelba z luku, oblíbená vozítka segway či simulátor jízdy na surfu. A právě na zdivočelém prkně proběhlo také velké komentované finále, ze kterého si zlato v ženské kategorii odnesla Michaela Friedová a v mužské Petr Šafařík. 

O trochu toho adrenalinu se postaral se svou biketrialovou show český reprezentant Tomáš „Žoržo“ Eibl. Za bohatého povzbuzování publika předvedl dvě vystoupení, při kterých některým vstávaly hrůzou vlasy na hlavě. Největší ovace sklidil seskok z téměř třímetrové rampy či přeskakování dobrovolníků. Pokud si někdo po této akční vložce potřeboval uklidnit pocuchané nervy, mohl tak učinit na stánku s dočasným tetováním, dámy se mohly nechat zkrášlit na stánku Mary Kay a velké oblibě se těšil také fotokoutek s množstvím rekvizit.

Na Kiekert Festu nechyběla ani oblíbená týmová klání v přetahování lanem, pivní štafetě a závěrečné držení tupláku na čas. To přineslo hned dvě překvapení. Prvním bylo, že dosud neporaženého trojnásobného šampiona Honzu Pavelku letos posunul na druhou příčku náš dvorní fotograf Jan Kočí. V souboji něžných pohlaví na sebe ve finále zase narazily dvě nezničitelné ženy Martina Koutná a Dita Skalická, které se po neuvěřitelných deseti minutách domluvily na společném vítězství. Závěr festivalu pak patřil velkému koncertu lokální kapely Acoustic Band, která nás provázela celým dnem. Jako zlatý hřeb si ponechala největší hity, které roztančily a rozezpívaly téměř všechny přítomné. 

Děkujeme všem, kteří se rozhodli strávit s firmou Kiekert poslední červnovou sobotu. Video i fotografie kolegy Honzy Kočího můžete nalézt na zpravodajonline.cz, na stránkách kiekert.jobs.cz nebo na našem Facebooku.