Rubriky
29/2022

Vypsaná fiXa rozsvítí pardubice

Nejslavnější pardubická rocková kapela nedávno vydala své desáté album s názvem „Kusy radosti“ a za pár dní jej pokřtí v San Piegu, jak svému rodnému městu říká. Chcete být u toho a užít si nové pecky i staré fláky? Tak jdeme na to!

Vypsaná fiXa již dávno patří do první ligy české rockové scény a směle se stává největším tahákem mnoha letních festivalů a majálesů. Své hity do fanoušků sype již 28 let a je tak o pouhý jeden rok mladší než náš přeloučský Kiekert. Fixa proslula jako nejpilnější tuzemská koncertní kapela, která ročně nejde pod sto živých vystoupení. A letos byla dokonce jedinou českou kapelou, která vystoupila na hlavní scéně festivalu Rock for People. 

Její koncerty bývají živelné, dynamické a plné energie a také z tohoto důvodu si je vybrala před lety jako předskokana na svém pražském koncertě i americká punkové legenda The Offspring. Na svém kontě mají desítky hitů jako Stereoid, Antidepresivní rybička, Limity, 1982 či Dezolát. Díky svým chytrým textům a kombinaci hutné i křehké muziky vycházející z americké nezávislé scény zaujala i Petra Fialu z Mňágy a Žďorp, který produkoval její první desky. Do obecného povědomí i nehudební části veřejnosti se pak dostala filmem Václav, kde si kapela zahrála s Ivanem Trojanem. 

Pardubické koncerty Vypsané fiXy jsou vždy velkým zážitkem, při kterých jde kapela na hranici svých možnosti a domácí fanoušci to umí řádně ocenit. Možnost posoudit to nyní máte i vy na křtu alba „Kusy radosti“, které proběhne 22. října v klubu ABC. Pokud chcete vyhrát vstupenky na tuto rockovou nálož, napište nám do 18. října na adresu zpravodaj@kiekert.com, pod jakou přezdívkou je známý Michal Mareda, frontman této kapely. Na pět šťastných výherců čekají dvě vstupenky. Koncert je již téměř vyprodaný, tak neváhejte!