Rubriky
31/2023

Rocková nálož se valí na Pardubice

Dnes vám nabídneme možnost vyhrát vstupenky hned na dvě kapely. První z nich je legendární Doga, která brázdí česká podia už 35 let, a druhou hit posledních let, skupina Trautenberk, která světu představila i nový rockový styl – Tanzmetal.

A začněme rovnou u festivalové senzace „echtšlágrgruppe“ Trautenberk. Kapela pocházející z Klatov vznikla v roce 2010 a pozornost si získala hlavně nadšenou propagací dravého agrometalu, divoké show, zpěvných refrénů a zábavných kostýmů, které jako by vypadly z Krkonošských pohádek. Průlomem bylo druhé album Himlhergotdonrvetr, po kterém se kapela dostává na hlavní pódia všech velkých tuzemských festivalů a jejich hity jako „Hajnej, ty si hovado“ nebo „Selka je slyšet, selka je cítit“ si začali zpívat tisíce fanoušků. V těchto dnech vychází kapele nové album „Vzpoura kanců“, se kterým také vyráží na velké turné. Kohorta zdivočelých hudebníku se 3. března zastaví také v pardubickém ABC klubu a pokud chcete dva lístky na jejich „tanzbál“, napište nám na zpravodaj@kiekert.com, jak se jmenovalo první oficiální album této kapely z roku 2013. Radost uděláme pěti výhercům.

Druhým koncertem, na kterém byste určitě neměli chybět, je show kapely metalové legendy Doga. Jejím zakladatelem a výraznou tváří je Roman „Izzi“ Izaiáš, který je také výhradním autorem všech písní. Doga, která vznikla již v roce 1988, má za sebou 10 řadových alb, jedno Best of, tři live DVD, 20 videoklipů a dokonce vlastní značku alkoholu „Zelená Doga“.  Nyní jí vychází nové album „Respekt“, se kterým zavítají i do pardubického ABC klubu. A pokud nám na výše uvedenou adresu napíšete, kdy přesně se tento koncert koná, dva lístky mohou čekat i na vás. Odměníme tradičně pět výherců. Uzávěrka obou soutěží je 27. února.   

TRAUTENBERK
Doga