Rubriky
33/2023

Dětský den s kouzly Harryho Pottera

V letošním významném roce jsme se rozhodli do Kiekertu pozvat vzácného hosta: malého čaroděje z kouzelných Bradavic, kterého milují děti po celém světě. Stovky návštěvníků mohly také navštívit několik prohlídkových okruhů nebo si užít show známého Páji Cejnara.

Třicáté narozeniny si jistě zaslouží pořádně oslavit. A i to byl jeden z důvodů, proč jsme na letošní oblíbený Dětský den a Den otevřených dveří pozvali nejen naše zaměstnance se svými rodinami, ale také veřejnost z Přelouče a širokého okolí. 

Co na návštěvníky čekalo? V první řadě pohádkový svět Harryho Pottera, tedy oblíbené postavy ze slavné knižní série, kurz létání na koštěti, škola kouzel, vaření lektvarů či tvorba vlastních mincí. Na Dětském dnu se představilo také několik sportovních klubů, například přeloučský florbal, pardubický basketbal a badminton nebo fotbalový oddíl z Přelovic. Děti kromě sportování a sledování bohaté show na pódiu mohly také vyzkoušet dvacet stanovišť, kde si vyzkoušely svou šikovnost a obratnost. Získané body pak směnily v kouzelném obchůdku za čarodějné odměny. Celý den skvěle moderoval čaroděj Brumbál junior, který mnoha návštěvníkům podezřele připomínal slavného moderátora Páju Cejnara.

Nebyly to však jen děti, které k nám v neděli 28. května našly cestu. Pro dospělé zájemce jsme opět připravili Den otevřených dveří a s ním možnost prohlédnout si naši firmu zblízka. Otevřeny byly tři okruhy: prvním z nich byla výroba, a to konkrétně zámků pro BMW na hale B. Další okruh nás zavedl na logistiku, kde byla prezentována veškerá naše transportní a skladovací technika a také všechny druhy vyráběných zámků a přepravních obalů. Třetím prohlídkovým okruhem pak byla naše akustická komora.

Letošní prosluněný Dětský den a Den otevřených dveří je tedy úspěšně za námi, na závěr snad trochu čísel. Do naší společnosti zavítalo téměř 1300 návštěvníků, z toho pět stovek dětí. O prohlídky se staralo 11 průvodců a dalších 10 dobrovolníků zajišťovalo plynulý chod akce. A dárečky z našeho obchůdku? Těch si naši nejmenší odnesli domů více než dva a půl tisíce. 

Děkujeme všem návštěvníkům za jejich čas, přízeň a báječnou neděli a všem kolegům za pomoc, nadšení a pozitivní energii.

Fotogalerie a video