Rubriky
34/2023

Děti prožily nikdy nekončící příběh

Když děti přestanou snít, zanikne fantazie. Zaniknou všechny slonovinové paláce, kamenožrouti, létající psi i tajemné knihy, mocně vtahující čtenáře do příběhu. A právě tato myšlenka i slavný film z roku 1984 inspirovali letošní ročník firemního příměstského tábora Kiekertek. 

Oblíbený tábor pro děti našich zaměstnanců se koncem července konal již po šesté. Jeho tématem byl film Nekonečný příběh, který je sice již čtyřicet let starý, ale jeho hlavní poselství je nadčasové a velmi aktuální. Každé dítě má nádherný dar snít a je krásné, když jej může rozvíjet a budovat vlastní říši Fantazie.

Tábor začal pondělním divadelním přestavením, ve kterém se děti seznámily se základním příběhem, poznávaly hlavní hrdiny a luštily různé kvízy a hádanky. Přišel dokonce čas i na tvorbu vlastních vlajek a opičí dráhu na zahradě. V úterý se na ohníčku opékaly buřty a do toho pěli kytaristé Ivan Moravec, místostarosta Přelouče, a Pavel Hrdý, ředitel DDM Přelouč. 

Třetí den děti tradičně navštívily naši firmu, kde si vyzkoušely různé kvízy, prohlédly Testing a Logistiku, složily zámky a setkaly se s rodiči. Odpoledne táborníci popustili uzdu své fantazii a malovali mapu vesnice, kde by chtěli žít. Poté si užili oblíbené „slizohry“ – pátrání v nechutných tekutinách po důležitých heslech, které jim pomohou vyřešit celotáborový úkol. Čtvrtek byl pak ve znamení výletu do Zoo Bítovany. V pátek na děti čekalo velké finále: vyvrcholil jejich vlastní Nekonečný příběh. Naši hrdinové pomocí svých snů a odvahy zahnali rozpínající se Nicotu a kromě diplomů získali i dárek – přívěsek s malým střípkem říše Fantazie.

Děkujeme tímto nejen Nikole Joštové a její organizaci Bethany za skvělé zajištění a organizaci tábora, ale také všem vedoucím, dětem i rodičům za báječný týden.

Fotogalerie