Rubriky
34/2023

Poděkování a gratulace jubilantům

Loajalita se dá definovat různě, ale nic jí asi nevyjadřuje tak jasně, jako propojení celého života s jednou firmou. A právě poděkování za tuto dlouholetou věrnost je hlavním motivem slavnostního oběda generálního ředitele s našimi jubilanty, který se v září uskutečnil hned dvakrát.

Zleva: Ivana Vránová, Gabriela Jílková, Karl Lambertz, Zdeněk Jung, Libor Zákršmíd, Miroslava Šaravcová, Veronika Tichá, Lenka Talmanová, Zuzana Velčovská, Michal Mildner, Tomáš Probst

Poprvé nás přeloučská restaurace Flora přivítala 12. září, kdy se generální ředitel Karl Lambertz a personální ředitel Tomáš Probst setkali hned s jedenácti zaměstnanci, z nichž velká většina pracuje v přeloučském Kiekertu od prvního dne jeho otevření, tedy od 1. 6. 1993.

Všem kolegům velmi děkujeme a jejich věrnosti značce Kiekert si vážíme. Strávit tři desetiletí v jednom dresu je fantastický výkon a skvělé vyznamenání pro naši společnost.

Následující týden proběhl druhý slavnostní oběd, tentokrát s kolegy, kteří v naší firmě pracují čtvrt století. Oslavencům osobně poděkoval výrobní manažer Tomáš Krajsa a manažer HR Tomáš Probst. Ke gratulaci se připojujeme a děkujeme za milé setkání!

Zleva: Tomáš Probst, Tomáš Pospíšil, Miloš Matička, Michaela Kohoutková, Simona Polláková, Jiří Husák, Jaroslav Hlad a Tomáš Krajsa

Dále vám představujeme kolegy, kteří slaví pracovní výročí 30, 25, 20, 15 a 10 let. Všem jubilantům patří kromě finanční odměny také velké uznání za loajalitu a ohromný kus odvedené práce, které si velmi vážíme. 

Zdeněk Jung, agent 008

Služebně nejstarším veteránem přeloučského Kiekertu je Zdeněk Jung, který se dokonce honosí služebním průkazem s čísem 440008. Rádi jsme mu proto položili pár otázek.

Zdeňku, jak jste v Kiekertu začínal?
Já zde vlastně pracuji déle než těch zmiňovaných 30 let, co jsme v Přelouči. Vyzkoušel jsem si výrobu jak v pardubickém Zámečku, tak i v Černé za Bory. Ale je pravda, že můj první den v přeloučském Kiekertu byl dnem, kdy zde začala výroba. Vzpomínám si na to jako dnes – výroba i kanceláře byly pouze v hale N (nad dnešní nástrojárnou, pozn. red.), modrá budova se ještě nevyužívala a haly B či E ani neexistovaly. 

Jaká byla tehdy Vaše náplň práce?
Nejdříve jsem byl chvíli páječ, poté opravář, dnes by se řeklo, že jsem reworkoval (smích). Pak jsem byl dlouhé roky výrobním mistrem na lince PF3, kde se dělaly části zámků pro Citroën a Peugeot. V prvních letech jsme v Přelouči nevyráběli zámky kompletní, ale pouze elektronické části, ze kterých se zámky finalizovaly v Německu. Velmi rád vzpomínám na roky 1994–1996, kdy se zde sešla skvělá parta. Celá firma byla 65 páječů, pár mechaniků a kolegů z kanceláře, všichni jsme se znali, vynikající vztahy. Na vánoční večírky jsme se dokonce vešli do jedné místnosti!

Co byste popřál firmě Kiekert k třicátému výročí? 
Hlavně ať se nám daří. Nenacházíme se v jednoduché době, ale věřím, že ji zvládneme a naše modré logo tu bude zářit minimálně dalších třicet let.

30 let v Kiekertu
Gabriela Jílková
Zdeněk Jung
Michal Mildner
Lenka Morávková
Miroslava Šaravcová
Lenka Talmanová
Veronika Tichá
Zuzana Velčovská
Marcela Vondrová
Ivana Vránová
Libor Zákršmíd

25 let v Kiekertu
Andreas Binder
Jaroslav Hlad
Jiří Husák
Michaela Kohoutková
Miloš Matička
Eliška Pavková
Simona Polláková
Tomáš Pospíšil
Alena Siwková

20 let v Kiekertu
Roman Vanžura

15 let v Kiekertu
Jaroslav Bažant
Coufalová Jitka
Petra Hájková
Andrea Hudcová
Lukáš Kubinec
Naděžda Neradová
Ladislav Takáč

10 let v Kiekertu
Michal Brendl
Andrea Bubeníková
Aleš Danihelka
Natalie Faltysová
Jiří Filipi
Václav Chudoba
Tomáš Jakoubek
Daniela Jakube
Radek Kaderka
Štěpánka Kaválková
Šárka Kratochvílová
Václava Lacioková
Věra Nekvapilová
Růžena Pavlů
Petra Řeháková
Ilona Semrádová
Pavla Slezáková
Petra Smolíková
Eliška Valentová
Jiří Vaníček
Martin Vörös