Rubriky
34/2023

Slovenská hvězda poprvé v Pardubicích

Ze slovenské Nitry míří do Pardubic jedna z nejúspěšnějších slovenských rockových kapel, která se pohybuje na hudební scéně více než dvacet let. Kapela Desmod s sebou přiváží plno hitů a energickou show, na kterou nyní můžete vyhrát V.I.P. vstupenky.

Historie Desmodu sahá až do roku 1986, kdy světlo světa spatřila heavy-metalová kapela, která se pro svůj název inspirovala červeným netopýrem Desmodus rotundus. V roce 1997 vydává své první demo a postupně zkouší různé hudební styly od metalu, přes punk až po crossover, aby se konečně našla v melodickém rocku. V roce 2000 vydává svůj debut 001, který se přes noc stává senzací a kapelu vystřeluje na hudební výsluní.

Na něm zůstává již více než dvě dekády, během nichž získává množství cen, například 7x slovenského Zlatého slávika, Anděl Music Award či MTV Europe Music Award. Během své kariéry Desmod vydal deset řadových alb, dvě výběrové desky a jeden živý záznam. Nejznámější hity jako „V dolinách“ nebo „Zhorí všetko čo mám“ se staly součástí slovenské hudební historie a měsíce kralovaly místním žebříčkům. Úspěchu také pomáhá výrazný a nezaměnitelný hlas frontmana, který mimo jiné získal také několik cen Oto (Osobnost televízne obrazovky, pozn. red).

Chcete poznat ikonu slovenské rockové hudby i vy? Nyní máte příležitost! Dva V.I.P lístky čekají na pět šťastlivců, kteří nám do 29. října napíší na adresu zpravodaj@kiekert.com jméno zpěváka kapely Desmod. Přejeme hodně štěstí a 4. listopadu v pardubickém ABC klubu dovidenia