Rubriky
36/2024

Vážení kolegové,

čas letí a první čtvrtletí je již za námi. A co nás čeká v těch následujících?

V letošním a příštím roce bude Kiekert čelit náročnému tržnímu prostředí a – v lepším případě – stagnující ekonomické situaci, trhy v Asii a Severní Americe vykazují dokonce negativní trend. V KCS v současné době sice pokračujeme v dobrých prodejních výsledcích, ale i u nás očekáváme v druhém pololetí a v příštím roce zhoršení tržní situace. Skeptické předpovědi navíc umocňují geopolitické turbulence, jako jsou války v Evropě a na Středním východě či volební rok v USA a Indii. Náš management však s podobnými predikcemi počítal a máme připraveny solidní plány, jak současné rozbouřené období překonat.

Velmi pozitivní je však navzdory zmíněným problémům náš střednědobý výhled. Skupina Kiekert v loňském roce získala nejvyšší počet nových obchodních zakázek ve své historii, což poskytuje nejen stabilitu našim zaměstnancům a obchodním partnerům, ale zároveň to svědčí o důvěře našich zákazníků.

Koncem dubna jsme se zástupci naší odborové organizace podepsali novou kolektivní smlouvu. Troufám si tvrdit, že změny v pravidlech odměňování ve prospěch našich zaměstnanců patří k těm nejvýraznějším v historii KCS. Věřím, že nové podmínky budou mít okamžitý pozitivní dopad nejen na zaměstnance stávající, ale vzbudí zájem i u těch potenciálních. Rád bych na tomto místě poděkoval představitelům odborů za tvrdé, ale férové jednání. 

Minulý měsíc se konal náš tradiční Pardubický půlmaraton, což také znamená, že přišlo jaro a s ním i nový růst a příval energie – tedy přesně to, co potřebuje i naše organizace. A věřím, že spolu toho docílíme! Děkuji vám všem za pokračující tvrdou práci a těším se na naše setkání na Dětském dnu či oblíbeném Kiekert Festu.

Karl Lambertz

generální ředitel