Rubriky
37/2024

Dětská olympiáda v Kiekertu

Jak je již v naší firmě dobrým zvykem, poslední neděli v květnu patří celý areál dětem. Ani letošní rok nebyl výjimkou, a tak se mohly stovky návštěvníků nejen pobavit na mnoha atrakcích, ale také navštívit některou ze tří prohlídkových tras.

Jelikož významnou sportovní událostí tohoto léta budou Olympijské hry v Paříži, výběr tématu na letošní dětský den byl jasný. Přeloučský závod se proměnil v jedno velké sportoviště a vyzkoušet si všechny představované disciplíny vyžadovalo velkou kondičku a nadšení. Posuďte sami: naši malí oslavenci si mohli vyzkoušet fotbal, hod oštěpem, judo, surfing, hokejbal, jízdu na koni, koloběžky, kriket, lukostřelbu či překážkovou dráhu. To ale zdaleka nebyly všechny atrakce, které na děti čekaly. S radostí si také vyzkoušely jízdu ve šlapacích vysokozdvižných vozících, několik skákacích hradů, recyklační stánek firmy EKOKOM, možnost dočasného tetování či výtvarný koutek. Velmi oblíbený byl také náš firemní stánek, kde si děti mohly vyzkoušet složit zámek či poznávat loga slavných automobilek, kterým dodáváme zamykací systémy.

Středobodem dětského dne bylo pódium naproti jídelně, které opanoval na celý den moderátor Petr Ticháček. Během dne zde probíhala dětská diskotéka, soutěže, a hlavně velká show oblíbeného klauna Ferdy a jeho dvou kamarádů – bernardýna Bohouška a Krále Jelimána. Jejich vystoupení se opakovalo dokonce třikrát a pokaždé u dětí sklidilo velký úspěch, který následně potvrdila i nekonečná fronta na společnou fotografii. 

Nebyly to však jen děti, které k nám v neděli našly cestu. Pro naše zaměstnance a jejich rodiny i známé jsme opět připravili Den otevřených dveří a s ním možnost prohlédnout si naši firmu zblízka. Otevřeny byly tři okruhy: prvním z nich byla výroba, a to konkrétně zámků LBS pro vozy Volkswagen na hale P. Zde si mohli návštěvníci prohlédnout robotizované linky, visi kamery či automatizované zakládání zámků do zákaznických balení. Další okruh nás zavedl na logistiku, kde byla prezentována veškerá naše transportní technika, automatizovaný zakladač Miniload i autonomní manipulační vozíky Agilox. Třetí okruh pak návštěvníkům představil oddělení Testingu, kde se seznámili s různými typy testů a vybavením pro mechanické, životnostní či klimatické zkoušky.

Letošní Dětský den a Den otevřených dveří je tedy úspěšně za námi, na závěr snad trochu čísel. Do naší společnosti zavítalo 702 návštěvníků, z toho 320 dětí. O prohlídky se staralo osm průvodců a dalších osm dobrovolníků zajišťovalo plynulý chod akce. A dárečky z našeho obchůdku? Těch si naši nejmenší odnesli domů více než tisíc. 

Děkujeme všem návštěvníkům za jejich čas, přízeň a báječnou neděli a všem kolegům za pomoc, nadšení a pozitivní energii.

Video

Fotoreportáž