Rubriky
37/2024

Do Kiekertu měsíc na kole

Čtvrtý ročník „Do práce na kole“ je úspěšně za námi. Do této květnové výzvy, která nabízí možnost na měsíc vyměnit volant za řídítka, se letos zapojily opět desítky zaměstnanců. A která oddělení letos kralovala? V pravidelnosti tým z Výroby, v počtu najetých kilometrů… Mittner.

vítězný (a trochu stydlivý) tým „Brambůrci“

Projekt „Do práce na kole“ jistě není třeba představovat, v Kiekertu si tato sportovní aktivita získala mnoho příznivců napříč mnoha odděleními. Možná jen nezasvěceným připomeňme, že cyklisté mohou tvořit týmy, které mezi sebou „soutěží“. Vítězem se stává parta, jejíž členové jezdí do práce nejpravidelněji, nikoli ta, která má naježděno nejvíce kilometrů. 

A jak si zaměstnanci Kiekertu v letošním ročníku vedli? Vlastním pohonem se do práce dopravovalo 31 kolegů, kteří vytvořili 14 týmů a do práce jezdili na kole v průměru 65,9 % všech cest. Všichni naši zaměstnanci našlapali dohromady 11 289 km, což je zhruba stejná vzdálenost jako z Přelouče do indonéské Jakarty. A jak jsme na tom s rekordmany? Vítězný tým, který jezdil letos nejpravidelněji, se jmenoval „Brambůrci“ a tvoří jej Zuzana Jakoubková a Vladimír Kosina z oddělení Výroby. Ti celkem absolvovali 97,6 % všech cest do práce po svých – gratulujeme! Individuální hvězdou pak zůstává dál neporažený android Leoš Mittner, který dal za květen neuvěřitelných 2 224 km. Tisícikilometrovou metu se dále podařilo překonat Jakubovi Fitzbauerovi (1 384 km), Ivě Kubantové (1 136 km) a Jaroslavu Andělovi (1 027 km). A pokud se ptáte, zda někdo vydržel celý květen jezdit do práce výhradně na kole, jsou to tito čtyři hrdinové: Zuzana Jakoubková, Radek Kaderka, Jaroslav Anděl a Lenka Doležalová.

Na závěr nám dovolte poděkovat všem nadšencům, kteří se rozhodli vystoupit na pár týdnů ze své komfortní zóny. Smysl to má nejen pro jejich peněženky, zdraví či týmovou atmosféru, ale i pro životní prostředí. Vždyť jen díky těmto 31 hrdinům z Kiekertu je v ovzduší o 1,8 tuny oxidu uhličitého méně.