Rubriky
37/2024

Máte rádi Ameriku?

Dnes vám přinášíme možnost vyhrát vstupenky na festival, nad kterým zaplesají srdce všech drsných mužů a žen. Jedná se o Friends Fest – velké setkání příznivců Ameriky a americké kultury, která za vámi přijede až na pardubické závodiště.

V polovině srpna si na pardubické dostihové závodiště najde již podeváté cestu multižánrový zážitkový open-air festival Friends Fest, který je určený pro všechny fanoušky amerického životního stylu. Pokud tedy máte rádi americké automobily a motocykly, zajímá vás bohatá vojenská minulost USA, nedáte dopustit na blues, country a rock ’n´ roll, milujete svět westernu a vlání koňských hřív či máte rádi typické americké pochutiny jako hamburgery nebo steaky, jedná se o akci přesně pro vás. 

A co na vás letos čeká? Program bude opravdu nabitý, posuďte sami: adrenalinová free-style motokrosová show bratří Podmolů, dřevorubecká exhibice, oslava 60 let od vzniku legendárního vozu Ford Mustang, soutěž dvojic Nascar Pit Stop Challenge v nejrychlejší výměně kol u závodních vozů, exhibice nejsilnějších mužů Česka Strongman 2024 či setkání amerických aut i motocyklů Harley Davidson. Divoký západ na návštěvníky dýchne při spanilé jízdě Václava Vydry a jeho 7. kavalerie generála Custera a na své si přijdou také příznivci vojenské techniky – na Friends Festu na ně čeká Military Camp a představení jednotky amerických dragounů. Pro děti jsou po celý den připraveny zábavné atrakce, projížďky na koních či indiánská show. A zapomenout nesmíme ani na hudbu, která bude opět tvořit zlatý hřeb letošního festivalu. V šest hodin vystoupí populární česká zpěvačka Lenny, kterou o půl deváté vystřídá hlavní hvězda: hard rocková kapela Lordi z Finska, která je proslulá nejen svými hororovými kostýmy, ale hlavně našláplým bigbítem a náloží hitů.

Máte chuť vidět Friends Fest na vlastní oči a to navíc zdarma? Pojďte s námi soutěžit!  Napište nám do 5. srpna na adresu zpravodaj@kiekert.com správnou odpověď na otázku: „Jaká jsou křestní jména bratří Podmolů, hlavních hvězd letošního Friends Festu“? Na vstupenky pro dvě osoby se může těšit pět výherců.