Rubriky
38/2024

Možnosti kariérního růstu na dosah ruky

V Kiekertu podporujeme profesní rozvoj a nabízíme možnost kariérního postupu na zodpovědnější a lépe ohodnocené pozice. Máte chuť se rozvíjet, získat nové dovednosti a postoupit v rámci firmy? Pak nic nebrání tomu, abyste se o vyšší pozice ucházeli.

Obsazování volných pozic z řad stávajících zaměstnanců přináší hned několik zásadních výhod. Vnitřní kandidáti již dobře znají naše produkty, pracovní prostředí, procesy i firemní kulturu, což zkracuje dobu nutnou na jejich zaučení a adaptaci na nové pozici. Tato cesta je přínosná i pro zaměstnance, kteří tak mohou získat nejen nové zkušenosti, ale také si zvýšit svou kvalifikaci a finanční ohodnocení.

Výběr vlastních zaměstnanců je v současnosti také nejvíce využívaný kanál náboru. Od začátku roku 2024 jsme tímto způsobem obsadili celých 42 % všech nevýrobních otevřených pozic, konkrétně se jednalo o 23 kolegů. Čtyřicet dalších zaměstnanců napříč celou společností se pak na základě vynikajícího pracovního výkonu posunulo na vyšší seniorní pozici. 

Pokud budeme hovořit o výrobě, do vyššího tarifu T2 bylo povýšeno od dubna téměř 600 kolegů. A ti nejšikovnější a nejflexibilnější mohou zamířit i na nejvyšší výrobní tarif T3 se základní mzdou 150 Kč na hodinu. Abychom měli jistotu, že v T3 budou skutečně ti praví, nastavili jsme jasný proces těchto posunů.  Prvním krokem je nominace ze strany mistrů, která se poté dostává na oddělení HR. Konečný výběr na závěr ještě posvětí hlavní mistři, manažer výroby a zástupce odborů a pak už vaší cestě za vyšší pracovní pozicí nic nebrání. Pevně věříme že vás, kteří se tímto směrem vydají, bude co nejvíce. Pokud máte o takovýto posun zájem nebo jste přesvědčení, že právě vy jste tím, kdo by měl být v tarifu 3, neváhejte kontaktovat svého nadřízeného nebo HR oddělení pro více detailů.  

Inspirujícím příkladem kariéry v rámci firmy je příběh kolegyně Ani-Nicolety Petrescu, která se díky své šikovnosti a pracovitosti vypracovala z agenturní operátorky na pozici disponentky logistiky pro Mercedes.

» Prozradíte čtenářům, jak začala Vaše práce v Kiekertu?
Pocházím z Rumunska, kde jsem vystudovala vysokou školu ekonomickou v Bukurešti. Bohužel v té době nebyla situace na tamním pracovním trhu ideální, a tak jsme se s manželem rozhodli přestěhovat do České republiky. Zde jsem v roce 2017 začala pracovat pod agenturou jako operátorka ve třísměnném provozu na výrobní lince. Práce mě bavila, asi jsem byla i trochu aktivní, a tak mě moje mistrová Iva Černá doporučila na pozici disponenta logistiky. Úspěšně jsem prošla pohovorem a od února letošního roku již pracuji na modré budově v týmu Tomáše Buriana.

» Co Vaše aktuální práce obnáší?
Mám na starosti přípravu výrobního plánu a komunikaci pro zákazníka Mercedes. Práce mě baví, denně se učím nové věci a setkávám se se zajímavými lidmi. Mám také radost, že při jednáních využiji svoji angličtinu.

» Co byste vzkázala kolegům, kteří ka­riérní posun zvažují?
Ať neváhají a o svou lepší práci zabojují. Já jsem to v životě udělala několikrát, a vždy se mi to vyplatilo. Stále je v čem se zlepšovat, proto jsem se nyní zapsala na intenzivní kurzy češtiny, abych – pokud možno – zněla aspoň trochu jako holka z Přelouče (smích).