Rubriky
28/2022

Divadlo v nejkrásnějších kulisách

Pardubické Východočeské divadlo připravuje na každé léto unikátní divácký zážitek – výpravné představení přímo v prostorách hradu na Kunětické hoře. A pokud máte rádi Werichovy pohádky, dnešní soutěž je určená přímo pro vás!

Představovat obyvatelům pardubického kraje Východočeské divadlo (VČD) je jistě nošením dříví do lesa. Věřím, že v našich řadách by se těžko hledal zaměstnanec, který tuto slavnou scénu doposud nenavštívil. Pardubické divadlo patří k nejprestižnějším kulturním stánkům našeho kraje, úspěchy sklízí nejen na domovské scéně, ale i na zájezdech či festivalech po celé České republice i v zahraničí.

VČD hraje v Městském divadle, na Malé scéně ve dvoře a v letních měsících pak využívá i možnosti hraní v amfiteátru na vyhlídce hradu Kunětická hora. Ročně připravuje okolo osmi premiér, repertoár divadla se snaží uspokojit každého diváka, a proto na jevišti uvidíte muzikály, dramata, komedie i pohádky. U „Kuňky“ a pohádek se pozastavme. Na letošní červen a červenec zde na vás čekají dvě divácky úspěšná představení: muzikálová Noc na Karlštejně a pohádkoví Tři veteráni. A právě na Tři veterány nyní mohou tři z vás vyhrát po dvou vstupenkách, a to na čtvrtek 7. července.  

Pokud máte zábavný pohádkový příběh tří vysloužilých vojáků rádi a chtěli byste si jej užít v magických kulisách skutečného hradu, napište nám, jak se jmenovala princezna, které narostl obrovitánský nos. Svou odpověď nám zašlete do 30. června na adresu zpravodaj@kiekert.com a následující den proběhne slosování. Přejeme vám hodně štěstí a mnoho krásných divadelních zážitků!