Rubriky
29/2022

Kiekertek navštívil Malý princ

„Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, zůstává očím skryto“. To je asi nejznámější citát ze slavné knihy francouzského spisovatele a pilota Antoine De Saint-Exupéryho Malý princ, která inspirovala letošní ročník našeho firemního příměstského tábora Kiekertek.

Oblíbený tábor pro děti našich zaměstnanců se koncem července konal již po páté. Vše začalo pondělním divadelním přestavením, ve kterém se děti seznámily se základním příběhem Malého prince, poznávaly jeho planetu a luštily různé kvízy a hádanky. Přišel dokonce čas i na tvorbu vlastních planet, které si děti také pojmenovaly a vymyslely jejich příběh.

Úterý patřilo výletu do hradecké hvězdárny a digitálního planetária. Zde na táborníky čekalo představení hvězdné oblohy, planet a na závěr si také mohli prohlédnou hvězdářskou kopuli a dalekohledy. Po příjezdu do Přelouče se na ohníčku opékaly buřty a poté následoval koncert kytaristů Ivana Moravce, místostarosty Přelouče, a Pavla Hrdého, ředitele DDM Přelouč. Třetí den děti tradičně navštívily naši firmu, kde si zahrály hry a kvízy, prohlédly Testing a Logistiku, složily zámky a setkaly se s rodiči. Po obědě pak zavítaly do přeloučského Domovu u Fontány, kde se seniory hrály hry a vyptávaly se jich na jejich dětství, hry a vzpomínky. Na rozloučenou pak kromě úsměvů dostaly všechny také krásného plyšáka. Čtvrtek byl věnován poznávání nových charakterů z knihy Saint-Exupéryho, střelbě z vodní pušky a výtvarným kratochvílím. Táborníci si vyzkoušeli také výrobu růží a triček s vlastním motivem.

 V pátek na děti čekalo velké finále. Vyvrcholil příběh Malého prince, který se na závěr sešel s ostatními postavami ze slavné knihy a s dětmi si vyprávěli o hlavním poselství knihy. Co že je ta nejdůležitější věc v životě, která není vidět? Přece přátelství. Poté táborníky navštívili senioři z Domu u fontány a poděkovali za krásně strávený středeční čas a děti jim věnovaly růže, které pro ně vlastnoručně vyrobily. Následovalo ocenění všech malých hrdinů a jedno velké překvapení – každý dostal na rozloučenou krásný hrneček s obrázkem své vlastní planetky, kterou si v pondělí vyráběli. 

Děkujeme tímto nejen Nikole Joštové a její organizaci Bethany za skvělé zajištění a organizaci tábora, ale také všem vedoucím, dětem i rodičům za báječný týden. Fotografie z tábora naleznete na našem Facebooku nebo na stránce kiekert.jobs.cz.