Rubriky
30/2022

Ježíšek z Kiekertu naděloval seniorům

Rozdat trochu vánoční radosti babičkám a dědečkům z přeloučského Domova u Fontány se již stalo milou tradicí, na kterou se těší jak tamní obyvatelé, tak i naši zaměstnanci. Druhou adventní neděli tak Ježíšek opět naděloval desítky dárečků pro všechny seniory. A nejen ty.

Domov u Fontány zná jistě každý obyvatel Přelouče i blízkého okolí. Jedná se o jedno z nejkrásnějších zařízení pro seniory v České republice, které se stará také o osoby s onemocněním různých forem demence. Poměrně známé je také dlouhodobé partnerství tohoto zařízení se společností Kiekert. Pro přeloučské seniory připravujeme exkurze v našem závodě, slavíme s nimi Mezinárodní den žen nebo připravujeme společné aktivity s dětmi z našeho příměstského tábora Kiekertek. Ovšem nejvýznamnějším vrcholem naší spolupráce je vždy konec roku, kdy připravujeme pro obyvatele Domova u Fontány velké vánoční setkání s nadílkou.

Od roku 2018 tak budujeme tradici, která v sobě spojuje rozdávání dárků dle konkrétních přání a hudební zážitek v podobě živého koncertu. Vzniklo tak příjemné dvouhodinové setkání, plné sváteční atmosféry, rozzářených očí, dojetí a dobré dechové muziky, hrající největší šlágry šedesátých let. Letos navíc o to radostnější, že po dvou letech covidových restrikcí jsme se mohli opět všichni setkat osobně. 

Na úvod vánočního setkání promluvil vedle představitelů společnosti Kiekert také ředitel domova pro seniory Martin Šveřepa a nový starosta Přelouče Martin Šmíd, který tu dokonce v mládí pracoval. Následovaly chvíle nejkrásnější, a to předávání dárků, které vybrali, zakoupili a zabalili přímo naši zaměstnanci. 160 balíčků zaplnilo téměř celou krásně vyzdobenou společenskou místnost, které vévodil obří vánoční stromeček. Nyní již mají dárky své nové majitele, rozbaleny však budou až na Štědrý den. Celý večer pak vyvrcholil koncertem dechové kapely Pardubická šestka, která návštěvníkům zahrála největší hity jejich mládí. Na závěr programu společnost Kiekert ocenila také nejaktivnější dobrovolníky, kteří ve svém volném čase v Domově u Fontány vypomáhají.

A jak setkání viděl ředitel Domova u Fontány Martin Šveřepa? „Velmi děkujeme společnosti Kiekert a jejím zaměstnancům, kteří letos již po páté plnili vánoční přání všech našich klientů. Vánoční posezení, které pro nás připravili, bylo velmi krásné a dojemné.

Naše „Vánoce pro přeloučské seniory“ již nejsou známé pouze místním. V letošním roce získaly ocenění z nejvýznamnějších – v Národním divadle v Praze byly vyhlášeny Projektem roku v kategorii Péče pro seniory. Stalo se tak 26. 10. na slavnostním večeru pro nejvýznamnější mecenáše a dobrodince České republiky. Do tohoto vítězného finále Kiekert postoupil díky získání srpnového ocenění Nejlepší charitativní projekt Pardubického kraje. Velká gratulace směřuje hlavně k vám, našim čtenářům. Právě fakt, že se do tohoto vánočního dobrého skutku zapojují nákupem dárků sami zaměstnanci, kteří pak i odehrají koncert v Domově u Fontány, nebo akci profesionálně fotografují, bylo jedním z nejdůležitějších faktorů, který rozhodl o získání významného ocenění.

A právě nádherné citlivé fotografie kolegy Jana Kočího jsou dalším dárkem seniorům, který je spojený s vánočním setkáním. Také letos Jan dostál své tradici a jeden ze svých velkoformátových portrétů věnoval přítomné paní Božence, kterou vyfotografoval v létě při návštěvě dětí z příměstského tábora Kiekertek. Pokud si chcete jeho snímky z domova pro seniory prohlédnout, můžete tak učinit na kiekert.jobs.cz, nebo na našem Facebooku. Čeká zde na vás i poutavá videoreportáž.

Fotogalerie

Fotogalerie