Rubriky
32/2023

Velký dobrovolnický Kiekert den

Přeloučskému regionu pomáháme v mnoha oblastech, od akcí pro seniory, přes partnerství se školami až po podporu lokálních aktivit formou soutěže 10×10. Letos jsme se rozhodli přidat i dobrovolnictví – a opět s velkým úspěchem.

Na naši výzvu strávit jeden den jako společník seniorů v přeloučském Domově u fontány se přihlásilo hned 14 dobrovolníků, což nás velmi potěšilo. Kolegové a kolegyně se přihlásili ze všech možných oddělení, od výroby přes logistiku, kvalitu, HR až po management. 

A co na naše dobrovolníky čekalo? Zpříjemnit babičkám a dědečkům den svou společností. A výběr možností byl opravdu bohatý: čtení oblíbených knížek, hraní stolních her, velikonoční tvoření, sportovní aktivity s pomůckami, které firma Kiekert věnovala Domovu k Vánocům, cestovatelská přednáška, procházka do cukrárny, či přání nejčastější: jenom si chvíli hezky povídat. O další milé zpestření se postarala kolegyně Eliška Koukolová, která přivedla svého pejska s canisterapeutickým výcvikem a umožnila tak všem zájemcům vítané pomazlení. 

Na závěr přidáváme ještě pár slov od Daniely Stráníkové, koordinátorky Domovu u fontány: „Dovolte nám ještě jednou moc poděkovat jménem všech našich klientů, kteří si den se zaměstnanci Kiekertu velmi užili. Ze včerejšího „dobrodne“ si odnáší mnoho krásných zážitků i vzpomínek a všichni se velmi těšíme na konec září, kde už začínáme plánovat další společný dobrovolnický den.“ 

Videoreportáž

Fotogalerie