Rubriky
33/2023

Oslavy třicetin v rytmu AC/DC

Oblíbený Kiekert Fest se stal zlatým hřebem letošních oslav třicátého výročí přeloučského Kiekertu. Na velké párty pro všechny zaměstnance bylo o bohatou zábavu dobře postaráno. Nechyběl rockový koncert, skvělý moderátor, autodrom, pivní soutěže, ani velkolepý ohňostroj.

V sobotu 17. června se otevřely brány nedalekého sportovního areálu, na kterém se konal již pátý ročník Kiekert Festu. 

Při volbě moderátora, který nás provede celou párty, jsme neponechali nic náhodě. Slavný bavič, zpěvák a herec Michal Kavalčík byl stejně fenomenální jako před dvěma lety a jeho široký úsměv bylo vidět nejen na pódiu, ale také na soutěžních stanovištích či při konverzaci a focení s návštěvníky festivalu. 

Teploměr ukazoval příjemných 22 stupňů, sluníčko hřálo, a již kolem poledne začaly na sportovním hřišti vonět stejky, ladily se kytary, dofukovaly se atrakce a chladilo pardubické pivko. Jedním z prvních bodů programu bylo poděkování přeloučského Domova u fontány. Představitelka domova pro seniory Daniela Stráníková na podiu vyjádřila vděčnost a obdiv našim zaměstnancům, díky kterým vznikly tak úspěšné projekty jako Vánoce pro seniory, Dobrovolnické dny, oslavy Mezinárodního dne žen či pravidelné setkávání s dětmi z příměstského tábora Kiekertek. Ovšem nezůstalo jen u slov – jako poděkování jsme dostali 1 700 svatebních koláčků, které pro nás napekli zaměstnanci Domova u fontány.

Celým dnem provázela kapela Zelená pára, která nás zásobovala desítkami českých i světových hitů. Svou barmanskou show představil také Petr Hurta, několikanásobný světový šampion, který má za sebou již na tři tisíce vystoupení a na jeho dechberoucím představení to bylo znát. Jedním z dalších bodů programu byli létající akrobaté a komici s názvem Flying Boys – osmičlenná skupina artistů z nedalekého Kolína, která před pár lety zabodovala také v soutěži Česko Slovensko má talent.   

Všem návštěvníkům, kterých dorazilo na sedm stovek, bylo k dispozici mnoho atrakcí a soutěží. K nejoblíbenějším patřil bezpochyby autodrom, který se po deset hodin ani na chvíli nezastavil. Dále bylo možné zastřílet si z airsoftové pistole, pokusit se sestřelit kolegy létajícím sudem či získat dočasné tetování. Dámy se mohly nechat zkrášlit na stánku Mary Kay a velké oblibě se těšil také fotokoutek s množstvím rekvizit. Kdo měl v sobě soutěživého ducha, přišel si také na své. Soupeřilo se v pivní štafetě, koulení sudů, nafukování balónků a hlavně v královské disciplíně – držení tupláků v natažené ruce na čas o sud piva. A kdo vyhrál? V dámách kralovala Martina Koutná, mezi muži nenašel soupeře neuvěřitelný Alexandr Hrevuš. 

Mezi hlavní body programu patřil projev generálního ředitele Karla Lambertze, se kterým přišel na podium také celý management. Nejvyšší představitel naší firmy poděkoval všem přítomným za jejich práci a loajalitu a poblahopřál českému závodu k významnému výročí. Po jeho slovech následoval hlavní tahák slavnostního dne – vynikající hodinový koncert kapely AC/CZ, který roztančil a rozezpíval stovky přítomných.

Když se přiblížila desátá hodina večerní a na areál sportoviště se snesla tma, nadešel čas na krásnou tečku – velkolepý desetiminutový ohňostroj. Ten, skvěle sladěný s největšími hity kapely AC/DC, důstojně ukončil den plný oslav, zábavy, muziky a veselí.

Děkujeme všem, kteří se rozhodli strávit s firmou Kiekert červnovou sobotu a oslavit její významné výročí.

Fotogalerie

Video