Rubriky
33/2023

Do Kiekertu měsíc na kole

Třetí ročník „Do práce na kole“ je úspěšně za námi. Do této květnové výzvy, která nabízí možnost na měsíc vyměnit volant za řídítka, se zapojily opět desítky zaměstnanců. A které oddělení letos ve všech kategoriích dominovalo? ME, neboli Manufacturing Engineering!

Vítězný tým: zleva Lukáš Fejk, Lukáš Koza a Martin Pek

Projekt „Do práce na kole“ jistě není třeba představovat, v Kiekertu si tato sportovní aktivita získala mnoho příznivců napříč mnoha odděleními. Možná jen nezasvěceným připomeňme, že cyklisté mohou tvořit týmy, které mezi sebou „soutěží“. Vítězem se stává parta, jejíž členové jezdí do práce nejpravidelněji, nikoli ta, která má naježděno nejvíce kilometrů. 

A jak si zaměstnanci Kiekertu v letošním ročníku vedli? Aktivně se do práce dopravovalo 56 kolegů, kteří vytvořili 15 týmů a do práce jezdili na kole v průměru 62,4 % všech cest. Všichni naši zaměstnanci našlapali dohromady 9 942 km, což je zhruba stejná vzdálenost jako z Přelouče do Los Angeles. A jak jsme na tom s rekordmany? Všichni pochází z oddělení ME! Tým, který jezdil nejpravidelněji, se jmenoval „Údržba never die!“ a tvoří jej borci Lukáš Fejk, Lukáš Koza a Martin Pek. Ti celkem absolvovali 98 % všech cest do práce po svých a umístili se tak na 34. místě z 266 týmů celého kraje. Gratulujeme! Individuální hvězdou pak zůstává dál polorobot Leoš Mittner, který dal za květen neuvěřitelných 2.428 km, čímž o 150 km překonal svůj osobní rekord z roku 2021 a vysloužil si v tomto Kiekert Zpravodaji vlastní článek. Na druhém místě skončil Radek Ponke, jemuž se také podařilo překonat úctyhodnou hranici dvou tisíc kilometrů. 

Na závěr nám dovolte poděkovat všem nadšencům, kteří se rozhodli vystoupit na pár týdnů ze své komfortní zóny. Smysl to má nejen pro jejich peněženky, zdraví či týmovou atmosféru, ale i pro životní prostředí. Vždyť jen díky těmto 56 hrdinům z Kiekertu je v ovzduší o 1,2 tuny oxidu uhličitého méně.