Rubriky
38/2024

Vážení kolegové,

na úvod mi dovolte vzpomenout na oběti ničivých povodní, které v polovině září postihly východní Evropu i Českou republiku. Všem zasaženým přejeme hodně síly k překonání této náročné situace a brzký návrat k normálnímu životu. 

Tyto povodně zasáhly i Kiekert. Dva z našich hlavních dodavatelů utrpěli rozsáhlé škody na infrastruktuře a vybavení, což ovlivnilo a stále ovlivňuje nejen naši výrobu, ale celý český závod. Jen díky obrovskému úsilí a nespočetným hodinám práce se nám podařilo zabránit přímému dopadu na naše zákazníky. Rád bych zde proto poděkoval všem, kteří se na tomto náročném úkolu podíleli, za jejich tvrdou práci a vysoké nasazení daleko nad rámec pracovních povinností. Náročnou situaci jsme zvládli, ale její dopady pocítíme ještě mnoho měsíců. A nejen my. Negativní vliv na celý automobilový průmysl bude citelný, zvláště v kombinaci s již probíhajícím poklesem trhu.

Ale ať to dnes není jen o špatných zprávách. Navzdory nepříznivým vyhlídkám automobilového průmyslu je Kiekert na budoucnost dobře připraven. Máme rekordní počet nových zakázek a nové inovativní produkty připravené k uvedení na trh. V celém našem přeloučském závodě jsme také dosáhli velkých pokroků nejen na poli efektivity a kvality, ale také v mnoha dalších oblastech. Tyto úspěchy jsou jasně patrné ve výsledcích a jsou také pozitivně vnímány našimi zákazníky. A za to bych vám všem rád poděkoval.

Přeji vám všem krásný podzim.

Karl Lambertz
generální ředitel