Rubriky
38/2024

Děkujeme za pomoc pro Šumperk

Ničivé povodně, které zasáhly před dvěma týdny velkou část Moravy, nenechaly nikoho chladným. Do okamžité pomoci se zapojila také naše společnost Kiekert, která se okamžitě spojila s organizací Pampeliška a spolu uspořádali velkou materiálovou sbírku.

Kde je vůle, je i cesta. To platí obzvlášť, pokud spolupracujete s tak akčními lidmi, jako je Daniela Stráníková z přeloučské neziskové organizace Pampeliška. Již během povodňového víkendu jsme si volali a začali spřádat plány, jak postiženým oblastem rychle pomoci. Daniela měla nápady, energii a kontakty, Kiekert si vzal na starosti komunikaci, zařízení sběrného místa a logistiku. A nejen to – do sbírky věnoval také úklidové prostředky v hodnotě 50 000 Kč. 

Do pomoci se zapojilo velké množství našich zaměstnanců, za což bychom rádi poděkovali. Velmi nám pomohlo také město Přelouč, které nad sbírkou převzalo záštitu. Ta se tak stala veřejnou a naše vrátnice tím pádem oficiálním sběrným místem pro celou Přelouč a okolí. Množství materiální pomoci dodala kromě města Přelouč také místní EUC poliklinika či naši dodavatelé. Velké poděkování tak patří například firmě Pebal za igelitové pytle na odpad v hodnotě 25 000 Kč nebo firmě Klatt za úklidové prostředky v hodnotě 10 000 Kč.

Na základě komunikace s krizovým štábem města Šumperk jsme se ve veřejné sbírce zaměřili hlavně na dětské pleny, inkontinenční pomůcky, vložky, toaletní papír a přikrývky a lůžkoviny. Děkujeme za obrovské množství tohoto materiálu, které se nám sotva vešlo do dodávky. Ve sbírce byly dokonce i přenosné plynové vařiče, což ocení hlavně obyvatelé Hanušovic, kde ještě na mnoha místech nebyl obnoven elektrický proud.

Na závěr bychom rádi ještě jednou poděkovali všem, kteří podali pomocnou ruku. Díky vám jsme v pondělí 30. září osobně předali přes 120 beden materiálu Městské policii Šumperk, která koordinovala pomoc v postiženém regionu. Skvělá práce, která měla smysl! A začalo to jedním nedělním telefonátem…