Rubriky
38/2024

Kiekertek na křídlech draků

Letošní ročník našeho příměstského tábora se inspiroval slavným animovaným filmem „Jak vycvičit draka“, který je o přátelství, porozumění a překonávání předsudků. A v tomto duchu se odvíjel také táborový program, všechny soutěže, výlety i hravé tvoření.

Obyvatelé vikingské vesničky Blp se draků obávali odnepaměti. Byli pro ně tajemné zlo, proti kterému je třeba bojovat, a v tomto duchu vychovávali i své děti. Vše se změnilo, když malý chlapec jménem Škyťák jednoho dne objevil zraněného dráčka Bezzubku. Vzniklo tak přátelství i zjištění, že všechno nemusí být tak, jak se zdá. Tato myšlenka byla také hlavním tématem již sedmého ročníku příměstského tábora, na který našlo cestu téměř 40 dětí našich zaměstnanců. A co vše zde malí táborníci zažili?

První den začal divadelním představením nejslavnější scénky z filmu, po kterém se děti pustily do vyrábění vlastních draků a po obědě do táborových her a sportování. V úterý pak navštívily naši firmu, kde si prohlédly výrobu, sklad, akustickou komoru a měly možnost také vyzkoušet si řídit tabletem automatizovaný vozík Agilox. Po obědě se opékaly buřty a zpívalo s kytarou. A umělci nebyli ledajací! Tradiční trampské i dětské písničky nám zahrál sám místostarosta Přelouče Ivan Moravec a ředitel Domu dětí a mládeže Pavel Hrdý. Třetí den začal návštěvou specialistky na canisterapii, která děti naučila, jak se chovat k pejskům. Po obědě se vyrazilo ke Kunětické Hoře na letiště modelových letadel, kde se děti dozvěděly, jak modely vznikají i jak se řídí, a viděly úžasnou leteckou show. Čtvrtek byl plný různorodých aktivit. Dopoledne se míchaly bylinné oleje a odpoledne patřilo přednášce vodních záchranářů o správném chování na vodě. Děti se pustily také do šití pytlíčků na vonné oleje a ti nejšikovnější si vyrobily vlastní náramky. Poslední den tábora začal tvořením korálkových draků a psaním, co nejlepšího vidí děti na svých kamarádech, a pak již přišlo na řadu slavnostní zakončení tábora a předávání diplomů. Na závěr si dračí táborníci užili i pár her, do kterých se zapojili také jejich rodiče, například pád důvěry nebo společnou navigaci. Bylo to skvělé zakončení prosluněného tábora plného hraní a zábavy a my se již nyní těšíme na příští ročník!

Děkujeme tímto nejen Nikole Joštové a její organizaci Bethany za skvělé zajištění a organizaci tábora. Více fotografií naleznete na našem webu kiekert.jobs.cz.