Rubriky
17/2020

Kiekert se rozrůstá do Čívic

Od počátku letošního roku se Kiekert rozrostl z Přelouče i do deset kilometrů vzdálených Starých Čívic, kde bylo otevřeno naše nové Globální technologické centrum. O bližší informace jsme dnes požádali generálního ředitele Petra Kuchyňu.

Jaký je důvod rozšíření naší firmy do průmyslové zóny Čívice?
Tento významný krok souvisí s posilováním našeho výzkumu a vývoje, který je pro budoucnost Kiekertu zásadní. V nejbližších letech proto plánujeme náš konstrukční tým rozšířit o desítky specialistů, pro které již nemáme v Přelouči místo. Prostorové kapacity jsme museli řešit také v případě naší prototypové dílny a nástrojárny, která vyrábí linky do celého světa. Bylo se tedy potřeba porozhlédnout po nové lokaci a volba padla na nedaleké Čívice. V Přelouči zůstává nástrojárna, která se rozroste do celého přízemí haly N, a do nového technologického centra se přesouvá komplet příprava prototypů. Do Čívic se v těchto dnech stěhuje také celý šedesátičlenný vývojářský tým pod vedením Bohumila Lapky.

Mohl byste nám nové prostory popsat? 
Jedná se o moderní třípodlažní budovu, která se nachází v Technologickém parku Čívice. Kapacita tohoto objektu, který je dobře viditelný ze silnice č. 2 z Pardubic do Přelouče, čítá 200 pracovních míst. V přízemí bude sídlit naše prototypová dílna, v prvním patře pak celý tým PD pod vedením Bohumila Lapky. Druhé patro je v tuto chvíli volné a do budoucna jej zamýšlíme pro nové kolegy, kteří budou zastávat přesunuté globální pozice. 

Co nové technologické centrum znamená pro přeloučský Kiekert?
Jednoznačně dobrou zprávu. Jedná se o potvrzení našeho globálního významu a důležitý přesun velké částí pravomocí a zodpovědnosti za budoucnost celé skupiny do českých rukou. Automobilový průmysl nyní stojí na prahu nové technologické revoluce a budou to právě nové nápady a inovace, která nás udrží na světové špičce.